2019

İnalcık Perspektifinden Osmanlı Devleti Kuruluş Tarihi ve Yalova/27 Temmuz 2019

Yalova’da İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü ve Yalova İl Özel İdaresi işbirliğiyle düzenlenen Minyatür Eserlerde Osmanlı Padişahları Sergisi ve İnalcık Perspektifinden Osmanlı Devleti Kuruluş Tarihi ve Yalova Paneli gerçekleşti.

Sergi, İl Özel İdaresi Fuaye Salonu’nda Millet Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Melek GENÇBOYACI tarafından hazırlandı. Açılışa Vali Muammer EROL, Milletvekili Meliha AKYOL, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan SOYGÜZEL, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat CEBECİ, Genel Sekreter Selim KARAHAN ve davetliler katıldı.

Ardından İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda, Minyatür Eserlerde Osmanlı Padişahları Sergisi’nin açılışı sonrasında Meclis Başkanı Hasan SOYGÜZEL teşekkür ve açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Milletvekili Melahat AKYOL ve Rektör Suat CEBECİ’nin teşekkür konuşmaları ile devam eden programda, Prof. Dr. Ali Rıza ABAY’ın moderatörlüğünde Düzce Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yusuf OĞUZOĞLU ve Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hatice ŞAHİN’in katılımıyla İnalcık Perspektifinden Osmanlı Devleti Kuruluş Tarihi ve Yalova Paneli düzenlendi. Panel, Yalova tarihine dair görsel unsurlarla ilgi çekici bir şekilde anlatıldı.

Panelde sunum yapan konuşmacılara plaket takdim edildi ve etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.