2022

Osmanlı Devleti’nin Kuruluşu ve Yalova’nın Ekonomik Sosyal Tarihi/ 27 Temmuz 2022

Prof. Dr. Halil İnalcık’ın aramızdan ayrılışının altıncı yılı anısına, Osmanlı Devleti’nin Kuruluşu ve Yalova’nın Ekonomik-Sosyal Tarihi Sempozyumu” İl Özel İdaresi, Yalova Belediyesi, Yalova Üniversitesi ve Halil İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü iş birliğiyle düzenlendi. Etkinlik, İl Özel İdaresi konferans salonunda gerçekleşti ve Vali Muammer Erol, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Sempozyumda birinci oturumda Prof. Dr. Özer Ergenç “Osmanlı Gerçeği Ve Yalova”, Prof. Dr. Feridun Emecen “Bafeus Savaşı’nın Arka Planı: Neler Oldu?”, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu “Osman Gazi’nin Kazandığı 27 Temmuz 1302 Yalak-Ova (Bapheus) Zaferi’nin Tarihi Önemi” konularında sunumlar yapıldı. İkinci oturumda Prof. Dr. Hatice Şahin “Osmanlının Kuruluş Döneminde Dil Ve Edebiyat”, Prof. Dr. Ersin Gülsoy “Yalova Bölgesinin Osmanlı Hakimiyetine Girişi Ve 15-16. Yüzyıllardaki Durumu”, 22. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç “Orhan Gazi ve Kara Mürsel Alp’in Yalakova (Yalova) Sahillerindeki Faaliyetleri”, Doç. Dr. Muhammed Ceyhan “Yavuz Sultan Selim Evkâfı’nın Yalakabad’daki Emlâkine Dair Bazı Tespitler” konularında bildiriler sunuldu.

Toplamda beş oturumda gerçekleşen sempozyumda, çeşitli konularda yapılan bildirilerin ardından hediye takdimleri gerçekleştirildi