2021

Osmanlı Devleti’nin Kuruluşu ve Devlet Teşkilatı/ 27 Temmuz 2021

İl Özel İdaresi, Halil İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü ve Yalova Üniversitesi iş birliğiyle, Osmanlı Devleti’nin kuruluşu ve devlet teşkilatını konu alan bir panel düzenlendi. Panel, Halil İnalcık’ın aramızdan ayrılışının 5. yılında İl Özel İdaresi konferans salonunda gerçekleşti. Vali Muammer Erol, il protokolü ve vatandaşlarımızın katılımıyla düzenlenen etkinlikte İl Genel Meclis Başkanımız Hasan Soygüzel açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Panelde, Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yıldız’in moderatörlüğünde; Halil İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu “Osmanlı Devletinin kuruluş döneminde teşkilatlanması”, Yalova İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dr. Uğur İnan “Osmanlı Devleti’nde ayan sistemi” ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Millet Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Melek Gençboyacı “Kıyafetül İnsaniyye fi Şemaili-l Osmaniyye de Osman Gazi” konularında sunumlar gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından panele katılan konuşmacılara, il protokolü tarafından Yalova’da icra edilen önemli sanatlardan olan ipek kozadan yapılmış karanfil tabloları hediye edildi.